Veel mensen laten hun oude telefoon in een laatje liggen zonder hier nog naar om te kijken. Bij het aflopen van het abonnement zijn de meeste gebruikers immers toe aan een nieuw toestel. Echter, ook het oude toestel kan nog prima worden hergebruikt! In dit artikel een aantal tips om je oude mobieltje een nieuw leven te kunnen geven.

Inleveren
Een van de meest milieuvriendelijke opties is het inleveren van de telefoon. Er zijn tegenwoordig vele bedrijven waarbij je je oude toestel kunt inleveren. In sommige gevallen krijg je hier nog een bepaald bedrag voor betaald ook. Dit is dus niet alleen milieuvriendelijk maar ook goed voor je portemonnee!

Afstandsbediening
Veel televisies zijn verbonden met Wi-Fi. Dergelijke televisies worden ook wel ‘’Smart TV’s’’ genoemd. Wanneer je een afstandsbediening-app op je mobiel installeert kan je de tv hiermee bedienen. Niet alleen de tv is met je mobieltje te bedienen. Inmiddels is ook de thermostaat, verlichting en audio in huis aangesloten op het netwerk. Je mobieltje kan dus als multifunctionele afstandsbediening worden ingezet!

Speelgoed
Kinderen zijn vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in elektronica. Mobieltjes zijn zeer interessant en je oude mobiel kan dus prima als speelgoed dienen. Het kan wel handig zijn de batterij te verwijderen of een app te installeren met parental-control. Je wilt immers niet dat je kinderen per ongeluk aankopen doen met hun nieuwe hightech speeltje!

Navigatie
Wanneer je niet beschikt over ingebouwde navigatie of een TomTom voor in de auto, kan je mobieltje worden gebruikt als navigator! Zorg voor een telefoonhouder in de auto en laat je mobieltje hier in achter. Op deze manier zal je nooit meer onnodig hoeven omrijden!

Nieuw abonnement
Ten slotte hoef je geen nieuwe telefoon aan te schaffen als je oude abonnement afloopt. Werkt je mobiel nog prima? Dan kun je prima een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten! Op deze manier kan je erg veel geld besparen en hierbij de e-waste tegen gaan.