Minstens de helft van de gebruikers van een smartphone heeft er al een keer aan moeten geloven; een barst in het display. Dit is ook niet zo gek, telefoons zijn namelijk niet meer zo robuust als pakweg 15 jaar geleden. Door de vele mogelijkheden die in de smartphone zitten, het dunne design en het glazen scherm, is de mobiele telefoon veel fragieler geworden. Wanneer je nu je telefoon laat vallen, kan je bijna uitgaan van schade aan je mobieltje. Toch zijn er veel maatregelen die je kan nemen om goed voorbereid te zijn op dergelijke ongevallen. In dit artikel geven we enkele tips hoe jij ook na je 2-jarige contract nog een waardevolle telefoon overhoudt!

Valschade voorkomen

De meest voorkomende vorm van schade aan een mobiele telefoon is valschade. Dit heeft in de meeste gevallen als gevolg dat het scherm eruit ziet alsof iemand op je telefoon heeft zitten mozaïeken. Voornamelijk consumenten met een iPhone hebben hier veelvuldig last van. Dit zorgt niet alleen voor een waardeverlies van je telefoon, maar het is tevens gevaarlijk doordat je je gezicht of handen kan openhalen. De meest eenvoudige manier om je telefoon hiertegen te beschermen, is door je mobiel uit te rusten met een hoesje. Let hierbij op dat het hoesje dik genoeg is en een bumper heeft. Een bumper vangt namelijk al voor een groot deel de klap op. Echter werkt een dergelijk hoesje alleen op het moment dat je telefoon op een vlak ondergrond valt. Is je iPhone toch op een punt gevallen? Laat dan je iPhone repareren door een specialist.

Vochtschade

De vervelendste manier van schade is vochtschade. Bij vochtschade kan je er namelijk in principe van uit gaan dat je telefoon niet meer te redden valt. Vroeger werkte het om je telefoon in een bak rijst te leggen waardoor het vocht eruit werd gezogen, helaas werkt dat niet meer met de technologie waar smartphones mee uitgerust zijn. Voorkom risicovolle situaties dus. Bel niet in de regen, neem je telefoon niet mee naar de badkamer en let goed op op het strand.