Het hebben van een mobiele telefoon is tegenwoordig nagenoeg onmisbaar. Van alle kanten trekken mensen aan je om je te kunnen bereiken. Zowel zakelijk als privé wordt er bijna continu contact met je gezocht en de druk van de buitenwereld dwingt je er dan ook toe om zo’n apparaat aan te schaffen. Dit voorwerp dat je constant de toegang tot de buitenwereld biedt is echter niet goedkoop. Naast de aanschafprijs van de telefoon moet je ook opdraaien voor de kosten die het abonnement met zich meebrengt. Hieronder staan een aantal gouden tips die je kunnen helpen om de kosten met betrekking tot mobiele telefonie wat omlaag te drukken.

Sim only

Allereerst zou je ervoor kunnen kiezen om niet voor een abonnement inclusief telefoon te gaan maar voor een sim only abonnement. Bij een abonnement inclusief telefoon heb je wel een fantastisch toestel zonder dat het voelt alsof je veel geld uitgeeft, maar het maandelijkse bedrag valt veel hoger uit. Dat is de afweging die je voor jezelf zal moeten maken. Wil je op korte termijn een duur en waardevol toestel hebben of wil je maandelijks minder betalen?

Oude toestel inleveren

Wellicht heb je nog wat oude mobiele telefoons liggen thuis waar je toch niks mee van plan bent. Op dit moment zijn er veel bedrijven die deze gebruikte telefoons innemen en daar een vergoeding voor bieden. Dit is een slimme manier om een relatief groot bedrag te besparen op mobiele telefonie. We denken er vaak niet bij na dat deze mogelijkheid er is. Echter is het zonde om niks te doen met de telefoons die je nog hebt liggen thuis. Vaak is de gedachte dat dit apparaat ooit nog wel van pas komt als je huidige telefoon kapot gaat. Echter blijkt dit in de praktijk niet rendabel.